Kuka järjestää tutkinnon?

 

Teoreettisen merenkulkuopin tutkintotilaisuuden vastuullisena järjestäjänä toimii Navigaatioliiton jäsenseura.

Tutkinnot järjestetään nomaalisti kaksi kertaa vuodessa, joulu- ja huhtikuussa. Joulukuussa järjestetään saaristo- ja rannikkomerenkulun tutkinnot, huhtikuussa saaristo-, rannikko- ja avomerenkulun tutkinnot.

Myös ylimääräisiä tutkintotilaisuuksia on ollut tarjolla ja niistä voit lukea tarkemmin täältä

Kun osallistut navigointkurssiin saat opettajalta suoraan tiedon missä ja kenen toimesta tutkinto järjestetään. Usein opettajat toimivat, yhdessä seurojen edustajien kanssa, myös tutkintotilaisuuden valvojina.

Ilmoittaudu tutkintoon hyvissä ajoin. Tutkinnon järjestäjävän seuran on ilmoitettava osallistujamäärät Navigaatioliiton toimistolle 3 viikkoa ennen tutkintoa, joten jos haluat varmistua siitä että mahdut mukaan ja että sinulle on varattu tutkintomateriaali tulee SINUN ilmoittautua tätä ennen tutkinnon järjestäjälle.

Kun haluat tietää miten suoriuduit tutkinnossa niin kysy alustavia tuloksia opettajaltasi tai tutkinnon järjestäneeltä seuralta, niillä ohjeilla jotka ole saanut enenen tutkintoa, tutkinnon aikana tai tutkinnon jälkeen. Lopulliset tulokset vahvistetaan tutkintolautakunnan toimesta yleensä n. kuukauden kuluttua tutkinnosta jonka jälkeen tutkinnon järjestänyt seura tiedottaa osallistujia lopullisista tutkintotuloksista tai tuloksista voi kysellä kyseiseltä seuralta.