Kuka järjestää kursseja?

Teoreettiset merenkulkuopin kurssit järjestetään yleensä kansalais-, työväen- ym. vastaavan opiston puitteissa, mutta kursseja järjestetään myös muutaman suuremman seuran tiloissa. Parhaiten saat selville oman paikkakuntasi kurssitarjonnasta ottamalla yhteyttä paikalliseen opistoon tai tutustumalla paikkakuntasi navigaatio- tai veneilyseuran toimintaan.

Katso video astelevyn käytöstä Astelevyn käytöstä

Kurssit alkavat yleensä syyskuussa saaristomerenkulun opetuksella ja jatkuvat kevätkaudella rannikkomerenkulun opetuksella. Näin opiskelija on kartuttanut omaa teoria-osaamistaan ja on valmis käytännön harjoituksiin heti veneilykauden alettua.

Myös itseopiskelu on mahdollista tai suorittamalla verkkokurssin (esim. aaltoveneily.fi järjestämä) voi valmistautua tutkintoihin. Itseopiskeluun tarvittavan tai  verkkokusseilla käytettävän kurssimateriaalin voi hankkia Navigaatioliiton tytärhyhtiön verkkokaupasta www.navigointikauppa.fi tai pistäytymällä Navigaatioliiton toimiston yhteydessä toimivaan myymälään. Myösi hyvin varustetut kirjakaupat pitävät opiskelumateriaalin mynnissä.

Käytännön veneily- CEVNI- tutka- ja elektronisen navigoinnin kurssien järjestäjinä toimivat Navigaatioliiton jäsenseurat. Edellä mainittujen kurssien lisäksi jäsenseurat järjestävät myös muita veneilyyn liittyviä erikoiskursseja seuran jäsenille, kuten esim. GPS-, plotteri-, isoympyrä- ja Meri-VHF kursseja.

Opettajina toimivat Navigaatioliiton auktorisoidut opettajat. Liiton opettajakuntaan kuuluvat ovat itsekin pienveneilijöitä tai ammattimerenkulkijoita, ylläpiteän omia taitojaan ja ovat erittäin motivoituneita toimimaan pienveneilijän parhaaksi.