Koulutukset

Navigaatioliiton jäsenseurat järjestävät saaristo- rannikko- ja tähtitieteellisen merenkulkuopin kursseja, usein yhteistyössä kansalais- ja työväenopistojen kanssa. Näiden lisäksi osa jäsenseuroista järjestää myös esimerkiksi käytännön veneilyn kursseja.

Hyväksytty rannikkolaivuritutkinto sekä hyväksytty käytännön veneilyn tutkinto mahdollistaa kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan hakemisen Traficomilta.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan navigointikoulutukseen, ota yhteyttä paikalliseen seuraasi. Löydät kaikki Navigaatioliiton jäsenseurat täältä.

Merenkulkuopin koulutukset

Saaristomerenkulku

Saaristolaivurikurssi keskittyy navigoinnin perusteisiin ja vesiliikennesäädöksiin. Kurssin jälkeeen hallitset merenkulun perustiedot ja pystyt liikkumaan turvallisesti vesillä päiväsaikaan hyvällä säällä. Kurssin päätteeksi voit osallistua saaristolaivuritutkintoon.

Rannikkomerenkulku

Rannikkolaivurikurssi on saaristomerenkulun jatkokurssi. Kurssilla syvennyt mm. paikanmääritysmenetelmiin, eksymään, sääoppiin ja vuorovesioppiin. Rannikkolaivurikurssin jälkeen osaat navigoida turvallisesti niin kotimaassa kun ulkomaillakin. Kurssin päätteeksi voit osallistua rannikkolaivuritutkintoon.

Tähtitieteellinen merenkulkuoppi

Tähtitieteellinen merenkulkuoppi (avomerikurssi) on merenkulkuopin koulutusten viimeinen koulutus. Kurssi antaa valmiudet taivaankappaleiden tunnistamiseen ja paikanmääritykseen niiden perusteella.

Muut koulutukset

Käytännön veneilykurssi

Kurssilla tutustut meriturvallisuuteen, veneen teknisiin ominaisuuksiin, varusteisiin sekä miehistön tehtäviin ja navigointiin käytännössä. Kurssin tutkinto mittaa sekä teoreettisia että käytännön taitoja. Hyväksytyn tutkintosuorituksen jälkeen voit hakea Navigaatioliiton todistusta. Todistus tarvitaan, jos haet Traficomilta kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa.

CEVNI-kurssi

Kurssin aikana opit Euroopan sisävesien säännöt. Hyväksytyn tutkinnon jälkeen voit anoa Navigaatioliitolta todistua, jonka voit liittää kansainväliseen huviveneenkuljettajakirjahakemukseen ja siten saada oikeuden navigoida Euroopan sisävesillä.

Tutkakurssi

Tutkakurssi antaa valmiudet käyttää huviveneen tutkaa.