Miten hankin itselleni todistuksen tai diplomin hyväksytysti suoritetusta tutkinnosta!

 1. Tutkintoon osallistumisen yhteydessä voit tilata tutkintotason mukaisen todistuksen rastimalla tutkintolomakkeessa kohdan ”tilaan Todistuksen”, mikäli järjestävällä seuralla ei ole poikkeavaa tilaustapaa. Opettaja/seura tekee tutkinnon jälkeen yhteisen todistustilauksen! Huomioi että täytät tutkintolomakkeeseen nimesi ja täydelliset osoitetiedot, puhelinnumeron sekä henkilötunnuksen selkeällä käsialalla!
  Tilatut todistukset lähetetään tilaajille postiennakolla sen jälkeen, kun tutkintolautakunta on virallisesti hyväksynyt tutkintosuoritukset (n. kuukausi tutkinnon jälkeen). Todistuksesta peritään kulloinkin vahvistetut todistusmaksut ja toimituskulut.
  Huom.! Tutkinnon järjestäneellä liiton jäsenseuralla (tutkinnon järjestäjällä) voi olla poikkeava käytäntö todistustilausten suhteen, joten selvitä miten todistuksen kanssa toimitaan kyseisessä tutkintotilaisuudessa!

Todistus kirjoitetaan vain niissä tapauksissa, että todistus on tilattu tutkinnon järestäneen seuran toimintamallin mukaisesti ja tutkinto on hyväksytysti suoritettu. Mikäli sinulta jäi todistus tilaamatta tutkinnon yhteydessä toimi kohdan 2 ohjeen mukaisesti!

 1. Todistuksen voit tilata myös myöhemmin – vuosienkin jälkeen!
  Tee tällöin tilaus Navigaatioliittoon täyttämällä ja lähettämällä tilauslomake, jonka löydät ”jäsentuotteet” sivulta. Lisätietoja voit kysellä sähköpostitse  astrofus@suomennavigaatioliitto.com. Voit myös soittaa meille toimiston aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat yhteystiedot sivulta.
  Tilauksessa tulee käydä ilmi missä (paikkakunta/paikka, järjestävä seura, tutkintopaikka ym.) ja milloin (vuosiluku + kevät/syksy) tutkinto on suoritettu, hakijan nimi siinä muodossa, jona se halutaan kirjoitettavan todistukseen + tutkintohetkellä käytössä ollut nimi, mikäli nimi on muuttunut tutkinnon jälkeen sekä henkilötunnus!

Todistuksen voi tilata:
a) noudettavaksi Liiton toimistolta toimiston aukioloaikoina (ennakkomaksua vastaan)
b) lähetettäväksi haluamaasi osoitteeseen ennakkomaksua vastaan
c) postiennakkolähetyksenä (kotimaahan)

Todistukset ovat maksullisia ja hintaan lisätään tapauskohtaiset postiennakko/lähetyskulut

 1. Tutkinnon yhteydessä voit vaihtoehtoisesti tai todistuksen lisäksi tilata myös diplomin!
  Tällöin sinulla tulee olla voimassa oleva Navigaatioliiton jäsenseuran jäsenyys (tai tutkintohetkellä seuran opiskeleva jäsen)!
  Jäsenseura tekee diplomitilauksen niille, jotka ovat diplomin tilanneet, yleensä niin että tutkintolomakkeeseen on rastittu kohta ”tilaan Diplomin”.
  Tilatut Diplomit lähetetään aina tilauksen tehneelle jäsenseuralle. Jäsenseura jakaa diplomit eteenpäin, valitsemallaan tavalla mutta monesti seuran diplominjakotilaisuuden yhteydessä.
  Huom.! Tarkistathan tutkinnon järjestävän seuran tapa toimia diplomitilausten kanssa!
 2. Jos myöhemmin haluat tilata diplomin (vanha on ehkä kadonnut), tulee sinun tehdä tilaus oman jäsenseurasi kautta! Diplomit toimitetaan vain ja ainoastaan jäsenseuran tilauksesta! Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee tilaushetkelläkin olla liiton jäsenseuran jäsen!
  Tarkista diplomin hinta seuraltasi!