Miten hankin itselleni todistuksen tai diplomin hyväksytysti suoritetusta tutkinnosta!

 1. Kun osallistut tutkintoon voit tilata tutkintotason mukaisen todistuksen tutkinnon yhteydessä rastimalla tutkintolomakkeessa kohdan ”tilaan Todistuksen”, mikäli järjestävällä seuralla ei ole poikkeavaa tilaustapaa. Opettaja/seura tekee tutkinnon jälkeen yhteisen todistustilauksen! Huomioi että täytät tutkintolomakkeeseen nimi ja täydelliset osoitetiedot sekä henkilötunnuksen selkeällä käsialalla!
  Tilatut todistukset lähetetään tilaajille postiennakolla sen jälkeen kun tutkintolautakunta on virallisesti hyväksynyt tutkintosuoritukset (n. kuukausi tutkinnon jälkeen).
  Seuralla (tutkinnon järjestäjällä) voi olla poikkeava käytäntö todistustilausten suhteen, joten selvitä miten todistuksen kanssa toimitaan kyseisessä tutkintotilaisuudessa!

 

Todistus kirjoitetaan siis vain jos olet tilannut todistuksen ja tutkinto on hyväksytysti suoritettu. Mikäli sinulta jäi todistus tilaamatta tutkinnon yhteydessä toimi kohdan 2 ohjeen mukaisesti!

 

 1. Todistuksen voit tilata myös myöhemmin – vuosienkin jälkeen!
  Tee tällöin tilaus Navigaatioliiton toimistoon täyttämäällä lomake jonka löydät ”jäsentuotteet” sivulta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen astrofus@suomennavigaatioliitto.com. Voit myös sottaa meille toimiston aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat yhteystiedot sivulta.
  Tilauksessa tulee käydä ilmi missä (paikkakunta/paikka, järjestävä seura) ja milloin (vuosiluku + kevät/syksy) tutkinto on suoritettu, hakijan nimi siinä muodossa jona se halutaan kirjoitettavan todistukseen + tutkintohetkellä käytössä ollut nimi mikäli nimi on muuttunut tutkinnon jälkeen sekä henkilötunnus!

Todistuksen voi;
a) noutaa Liiton toimistolta toimiston aukioloaikoina
b) tilata lähetettäväksi postiennakolla toivottuun osoitteeseen

Todistukset ovat maksullisia, postiennakkolähetykseen listätää lähetyskulut

 1. Tutkinnon yhteydessä voit vaihtoehtoisesti tai todistuksen lisäksi tilata diplomin!
  Tällöin sinulla tulee olla voimassa oleva Navigaatioliiton jäsenseuran jäsenyys (tai olet tutkintohetkellä seuran opiskeleva jäsen)!
  Jäsenseura tekee diplomitilauksen niille jotka ovat rastineet tutkintolomakkeessa kohdan ”tilaan Diplomin”.
  Tilatut Diplomit lähetetään tilauksen tehneelle jäsenseuralle. Jäsenseura jakaa diplomit, yleensä seuran diplominjakotilaisuuden yhteydessä. Tarkistathan kuitenkin aina tutkinnon järjestävän seuran tapa toimia?
 2. Jos myöhemmin haluat tilata diplomin (vanha on ehkä kadonnut), tulee tilauksen tulla Liittoon oman jäsenseurasi kautta! Diplomit toimitetaan vain ja ainoastaan jäsenseuran tilauksesta. Tämä tarkoittaa sitä että sinun tulee tilaushetkelläkin olla jäsenseuran jäsen!
  Tarkista diplomin hinta seuraltasi!